logo
Welcome to our new AbleCommerce forums. As a guest, you may view the information here. To post to this forum, you must have a registered account with us, either as a new user evaluating AbleCommerce or an existing user of the application. For all questions related to the older version of Gold and earlier, please go to forums.ablecommerce.com. Please use your AbleCommerce username and password to Login. Forums Registration.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
ray22901031  
#1 Posted : Saturday, May 16, 2020 4:56:34 PM(UTC)
ray22901031

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 2/17/2019(UTC)
Posts: 120

Thanks: 2 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
When I go to any product and I click email a friend, the following error appears in the header. I have tried this on multiple websites including the latest version 9.0.2.6218

Error "undefined:retail.product._producttellafriend.send_to_a_friend"

Since I'm not able to properly set up the email server configuration, I'm not able to verify if any email is being sent out properly.

Thanks

Wanna join the discussion?! Login to your AbleCommerce Forums forum account. Forums Registration.

shari  
#2 Posted : Tuesday, May 19, 2020 7:12:40 PM(UTC)
shari

Rank: Advanced Member

Groups: Admin, Developers, Registered, HelpDesk, Authorized User
Joined: 10/5/2018(UTC)
Posts: 95

Was thanked: 10 time(s) in 10 post(s)
Were you able to see a pop up when you click Email a Friend link??

I am able to have it working properly on my latest build.

Can you share any other related information or steps to reproduce the issue?
ray22901031  
#3 Posted : Tuesday, May 19, 2020 10:39:22 PM(UTC)
ray22901031

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 2/17/2019(UTC)
Posts: 120

Thanks: 2 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
You should be able to reproduce this problem without much effort. At first I thought it had to do with some of the modification we did on some of the view files, But the problem will exist out-of-the-box on a fresh new install. We were able to duplicate it on two different servers and three different test sites.

Please review the picture as this will now become very clear to you.

For now we're just hiding the header using the following CSS statement.

/*Fix Header problem */
.modal-tell-a-friend .modal-title { display: none; }

I hope this helps

Email-A-Friend-Header.jpg (522kb) downloaded 6 time(s).
mazhar  
#4 Posted : Wednesday, May 20, 2020 3:14:41 AM(UTC)
mazhar

Rank: Administration

Groups: Admin, Administrators, HelpDesk, System, Authorized User, Developers, Registered
Joined: 10/5/2018(UTC)
Posts: 64

Thanks: 5 times
Was thanked: 8 time(s) in 7 post(s)
This actually mean that a language resource string is missing. If you edit /Areas/Install/Content/LangResources.csv and then search "retail.product._producttellafriend.send_to_a_friend" you will find the missing key value.
Code:
"retail.product._producttellafriend.send_to_a_friend","Send to a friend"


Please go to Configure > Store > Languages and then choose to Edit Resources for your current Language. Use the retail.product._producttellafriend.send_to_a_friend in name field and search. If you found a record then edit and update its value to Send to a friend. If it doesn't found any record then add a new one from top Add button and use above key value in it.
ray22901031  
#5 Posted : Wednesday, May 20, 2020 3:22:46 AM(UTC)
ray22901031

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 2/17/2019(UTC)
Posts: 120

Thanks: 2 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Thanks, all working!
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.